Do and don’ts auto wassen

Do’s

Don’ts

Benodigdheden

Chemical Guys V07 shampoo

Basis autowassen

Stap 1: vul twee emmers met warm water. Doe dan in één van de emmers met warm water wat shampoo.

Stap 2: het is belangrijk om uw wagen eerst goed te reinigen met water, voor u begint met de zeep. Spoel daarom uw auto eerst af met water, het liefst onder hoge druk.

Stap 3: zeep vervolgens uw auto in met zeep. Pak hiervoor de emmer met shampoo en warm water. Met een washandschoen kunt u perfect overal bijkomen. Verschoon af en toe de handschoen door het vuil af te spoelen in de emmer met (heet) water. Een emmer met een roostertje erin, zorgt ervoor dat het vuil niet opnieuw in de washandschoen belandt, maar onderin de emmer blijft.

Stap 4: voordat u de shampoo afspoelt, kunt u een wheel cleaner gebruiken. Dit product geeft een mooie glans aan de velgen en zorgt ervoor dat de laatste restjes vuil verdwijnen. Zodra u hiermee klaar bent, spoelt u de shampoo en velgenreiniger weg. om geen kalkvlekken na te laten op uw auto, is het verstandig om het droog te poetsen. Een auto is zeer gevoelig voor krassen, die onder andere veroorzaakt worden door slechte poetsdoeken of traditionele sponsen. Droog de auto daarom af met microvezeldoekjes. U kunt het beste van boven naar beneden werken. Onderaan kleeft namelijk vaak de meeste vuiligheid, die u natuurlijk niet wilt verspreiden over uw wagen.

Stap 5: daarna kunt u een waxlaag aanbrengen. Wax zorgt voor een beschermende laag van uw lak tegen vuil, UV-straling en vocht. Smeer de wax goed uit over een deel van de wagen (bijvoorbeeld de bestuurdersdeur), hiervoor zijn waxpads erg geschikt. Laat de wax even uitharden en blink vervolgens het paneel op met een microvezeldoek.

Stap 6: geniet van uw schone wagen, op z’n Belgisch en op z’n Nederlands :).

Aanbevolen producten

Chemical Guys Signature Wheel Cleaner
carwash pad
Carpro CeriGlass Kit
Washandschoen